30Rugs19:0020:00AURA 30: FESTIVALIO ATIDARYMAS. PREMJERA „BEGALYBĖS“Tarptautinis šokio festivalis AURA 30 / International Dance Festival AURA 30 | Kaunas

Renginio detalės

30-asis Tarptautinis šokio festivalis AURA Kaune | Rugsėjo 30 – spalio 4 dienomis!

PREMJERA

BEGALYBĖS

Kada: Rugsėjo 30 d. 19 val.

Kur: Lietuvos krepšinio namai, Santakos g. 11

 

Muzikos autorius: Antanas Jasenka

Choreografija: Birutė Letukaitė

Atlikėjai: Kauno simfoninis orkestras / Kaunas Symphony Orchestra

Dirigentas: Karolis Variakojis

Elektroninė muzika: Ūdrys Jasenka

Kostiumai: Guda Koster

Šokėjai: tarptautinė šokio teatro AURA trupė: Arūnas Mozūraitis (Lietuva), Ester Bega (Albanija), Francisco Ladrón de Guevara (Ispanija), Hueng Won Lee (P. Korėja), Julija Mintautė (Lietuva), Kris Dao Nicholls (Australija), Ludovico Murgia (Italija), Matthew Livingston (JAV), Marine Fernandez (Prancūzija), Natsuho Matsumoto (Japonija), Tse-Wei Wu (Taivanas)

Šviesų dailininkas: Vladimiras Šerstabojevas

Trukmė: 40 min.

„Begalybės“– tai mano penktoji simfonija, gimusi ir spontaniškai, ir planuotai. Viskas buvo susitelkę galvoje jau kurį laiką. Todėl Gudos Koster kostiumai ir choreografės Birutės Letukaitės kūryba mane suponavo tokiems sprendimams muzikoje: masyvus orkestras ir kosminio realizmo elektronika. Savo kūryboje – nesvarbu ar tai muzika, ar tapyba – visuomet naudoju pusiausvyros, dinamikos, tempo, energijos, simbolio ir abstrakcijos principus, be kurių neišsiverčia jokia meno forma, siekianti suteikti žiūrovui skrydį. Kostiumo formų abstrakcijos – man tarsi gotikinės architektūros išraiškos. Šokyje visuomet girdžiu plastiką, kuri ir yra erdvėlaivis.

Visuomet yra begalybė formų. Jos egzistuoja įvairiausiais aspektais, mums nežinant. Mūsų pateikiama „Begalybių“ forma – atradimas ir staigmena mums patiems. Visa tai telpa į erdvėlaivį, kurį NASA 1977 m. paleido į begalybę fiksuoti planetų: Jupiterio, Saturno, Urano ir Neptūno vaizdus, įrašyti garsus ir siųsti į Žemę. Mūsų keliautojas taip pat išvyks į „begalybes“. Tik čia planetos bus šokis, kostiumas, spalva ir muzika… ir pas­kutinė žinutė… erdvėlaivis paliko Saulės sistemą… Kaip tai romantiška!

Antanas Jasenka

Šokio teatras „Aura“ kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru pristato kompozitoriaus Antano Jasenkos ir choreografės Birutės Letukaitės šokio spektaklio „Begalybės“ premjerą. Festivalio atidarymo metu bus atvertos ir naujų Lietuvos krepšinio namų durys.

Bilietus platina TIKETA

Daugiau

Laikas

(Trečiadiens) 19:00 - 20:00

Vieta

Lietuvos krepšinio namai

Organizatorius

Kauno šokio teatras AURA

Leave a Reply

Your email address will not be published.