01Spa19:0019:50AURA 30: Šokio teatras AIROS - „Chimeros karoliai“Tarptautinis šokio festivalis AURA 30 / International Dance Festival AURA 30 | Kaunas

Renginio detalės

30-asis Tarptautinis šokio festivalis AURA Kaune | Rugsėjo 30 – spalio 4 dienomis!

CHIMEROS KAROLIAI

Kada: Spalio 1 d. 19 val.

Kur: Nacionalinis Kauno dramos teatras, Didžioji salė

Režisūra ir choreografija: Aira Naginevičiūtė
Kompozitoriai: Vladas Dieninis, Gediminas Jakubka
Scenografija: Arūnas Adomaitis
Kostiumai: Laura Darbutaitė
Šviesų dailininkas: Andrius Matusevičius
Šokėjai: Erika Vizbaraitė, Goda Laurinavičiūtė, Greta Grinevičiūtė, Agnietė Lisičkinaitė, Ieva Navickaitė
Trukmė: 50 min.

„Chimeros karoliai“ – tai šiuolaikinio šokio spektaklis, atsigręžiantis į žmogaus būties problematiką, kalbantis apie kiekvieno patirtas ir kiekvienam artimas transformacijas. Spektaklyje penkios skirtingų patirčių̨ ir amžiaus šokėjos įkūnija žmogaus virsmą. Moterys lyg karolius veria savo troškimus ir iliuzijas, ant išgyventos patirties augina naują odą, taip kaupdamos išmintį̨ ir tvirtybę. Jau beveik dešimtmetį kartu su kompozitoriumi Vladu Dieniniu eksperimentuodama garso ir šokio sandūroje Aira Naginevičiūtė šiame spektaklyje tęsia judesiu ir šokiu kuriamos muzikos kryptį. Pasitelkdamos įvairias konstrukcijas, objektus, aplinką ir savo kūnus šokėjos kuria garsines skulptūras čia ir dabar. Šokėjai siekia transformuoti akustinius erdvės signalus į optines struktūras, nematomą paversti matomu.

Šokio spektaklis „Chimeros karoliai“ atidarė Šendženo eksperimentinio teatro bienalės (Kinija), tarptautinio šokio festivalio HORIZONT Vengrijoje ir kitas programas.

Bilietus platina TIKETA

Daugiau

Laikas

(Ketvirtadienis) 19:00 - 19:50

Vieta

Nacionalinis Kauno dramos teatras

Organizatorius

Kauno šokio teatras AURA

Leave a Reply

Your email address will not be published.