22Kov19:0020:00GODOSVilnius

Renginio detalės

Paskutinė galimybė Vilniuje išvysti užsienio kritikų išliaupsintą šokio spektaklį “GODOS”, žiūrovų simpatijas pelniusį visame pasaulyje nuo Azijos iki P. Amerikos, bei atsisveikinti su ypatinguoju “Auros” solistu italu Erik Zarcone, kitą sezoną pradedančiu pasaulinio garso trupėje!

Bilietus platina TIKETA

Kauno šokio teatras „Aura“

GODOS

Dviejų dalių šokio spektaklis

Žodį „godos“ jau vargu ar beišgirsime kasdienėje kalboje, tačiau jame telpa kiekvieno mūsų išgyvenimai, patirtys ir jausmai. Žymios lietuvių choreografės Birutės Letukaitės ir dviejų choreografių iš Norvegijos sukurtame spektaklio pasaulyje susipina praeitis, dabartis ir ateitis, susitinka moteriškas jausmingumas, paslaptingos mitologijos būtybės ir futuristinio pasaulio vizijos. Kas slepiasi užkerėto vilkolakio kailyje, kokius burtus naudoja šiuolaikinės laumės, kas neša laimę, jei nebetikime aitvarais?

Subtiliai užsimindami apie lietuvių mitus ir legendas, šokėjai juda raštais ir formomis, ritmu primenančiu audimo staklių taukšėjimą. Prie šių staklių prisėda godojantis šiandienos žmogus, kurio išausta juosta tokia kaip gyvenimas: marga mintimis, kokie mes esame dabar ir kokiais tapsime rytoj.

Choreografės: I dalis – Anne Ekenes, Pia Holden (Norvegija), II dalis – Birutė Letukaitė (Lietuva)

Kompozitorius – Antanas Jasenka

Asistentė dramaturgijai – Silvija Čižaitė-Rudokienė

Šviesų dailininkas – Vladimiras Šerstabojevas

Vaizdo projekcijų autorius – Saulius Paliukas

Kostiumo dailininkas: Thom Bara

Šokėjai: Julija Mintautė (Lietuva), Mei Chen (Kinija), Chiara Corbetta (Italija), Clara Giambino (Prancūzija), Marine Fernandez (Prancūzija), Erik Zarcone (Italija)

Trukmė – 70 min. (1 dalis – 25 min., pertrauka – 20 min., 2 dalis – 25 min.)

Daugiau

Laikas

(Penktadienis) 19:00 - 20:00

Vieta

Art Printing House

Organizatorius

Kauno šokio teatras AURA

Comments are closed