20Bal19:0020:00AURARCHYVAS: Monstras (2015)AURARCHYVAS

Renginio detalės

Kol karantino metu Kauno šokio teatras „Aura” žiūrovams negali pasiūlyti gyvai atliekamų pasirodymų, pristatome AURA archyvinių spektaklių transliacijas!

 

Balandžio 20 d. 19 val. – „Monstras” (2015)

AURARCHYVAS: Iš Auros repertuaro 2010-2020 m.

Choreografija – Samuel Mathieu (Prancūzija)
Muzika – Maxime Denuc (Prancūzija)
Kostiumų dailininkė – Eglė Sakalaitė
Šviesos: Samuel Mathieu, Vladimiras Šerstabojevas
Šokėjai (Premjerinis sąstatas): Alejandro Flores Mora (Kosta Rika), Anna Karen Gonzalez Huesca (Meksika), Gintarė Marija Ščavinskaitė, Haruka Suzuki (Japonija), Laura Witzleben (Vokietija) , Lionel Bègue (Prancūzija), Love Hellgren (Švedija), Marie Urvoy (Prancūzija), Paulius Prievelis.
Premjera: 2015 m. gegužės 8 d., festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“
Trukmė: 50 min.

„Tas, kuris kaunasi su monstrais, turi būti budrus, kad pats netaptų monstru. Kai ilgai žvelgi į bedugnę, bedugnė pradeda žvelgti į tave.”
/Friedrichas Nietzsche „Anapus gėrio ir blogio“/

Kažkur, svetimose šalyse, kur vyksta permainos, kur tautos bruzda ir sukyla, kur žodžiai, kūnai ir vaizdai pasirengę susiremti, prasideda pasipriešinimo sąjūdis. Kibirkštis tūno vyrų ir moterų, aukų ir liudytojų, maištautojų ir budelių širdyse. Parodymai, elgesio manieros, kūnų pozicijos – viskas sumišę, susilieję į žymę, tarsi į randą, į įsčių atmintį, kurioje panardinta visa žmonija. Tyrimas paremtas įspūdžiais, nuomonėmis, jausmais, visa užaštrinta gyvenimo negandų, kurių kaltininkas – represorius. Stebima kolektyvinė atmintis ir tautos sąvokos kaita per amžius.

Atsitraukimas. Tuštuma. Sabotažas. Masė juda iš kairės į dešinę nuolat svirdama į vieną pusę savo baimių link. Laikas eina, skrandžiai susisukę į mazgus, tarsi persivertę. Galiausiai viskas nurimsta ir grimzta į užmarštį. Tai palaipsnė visuomenių amnezija, kuri pažadina žiaurumą ir per visą istoriją vis suteikia progą išlieti ant kitų tą siaubą, kurį tik mes, monstrai, galime pademonstruoti.

„Baimė glūdi kiekviename iš mūsų. Norint ją išaiškinti, reikia tik gana giliai pažvelgti į save.”
/André Malraux „Žmogaus būtis“/

„Fiziškas, energetiškas kūrinys nudažytas unisonais, neatitikimais ir kontrastais, girdomas atminties istorijomis ir prisiminimais, pripildytas kiekvieno patirtimi. Tikiuosi, jis nepasiduos laikui, išsilies per emocijas ir atitolins monstro, kuris miega mumyse, pabudimą.“, – sako S. Mathieu.

Peržiūros nuoroda 

 

Daugiau

Laikas

(Pirmadienis) 19:00 - 20:00

Vieta

Kauno šokio teatras AURA

Organizatorius

Kauno šokio teatras AURA

Leave a Reply

Your email address will not be published.