27Bal19:0020:00AURARCHYVAS: Twister (2017)AURARCHYVAS

Renginio detalės

Kol karantino metu Kauno šokio teatras „Aura” žiūrovams negali pasiūlyti gyvai atliekamų pasirodymų, pristatome AURA archyvinių spektaklių transliacijas!

 

Balandžio 27 d. 19 val. – „Twister” (2017)

AURARCHYVAS: Iš Auros repertuaro 2010-2020 m.

Idėja, choreografija ir režisūra: Salvo Lombardo
Choreogafo asistentės: Lucia Cammalleri ir Daria Greco („Chiasma“)
Atlikėjai: Lucia Cammalleri, Mei Chen, Daria Greco, Oksana Griaznova, Abel Hernandez, Evgenii Kalachev
Garsas: Fabrizio Alviti
Šviesos: Luca Giovagnoli
Kostiumai: Kristina Sviderskaitė
Produkcija: festivalis „Fabbrica Europa“ (Florencija, Italija), šokio teatras AURA (Kaunas)
Partneriai: „Anghiari Dance Hub“, „Kilowatt Festival“, „Le Murate“ / „Progetti Arte Contemporanea“, Lietuvos kultūros institutas, Lietuvos Respublikos Garbės Konsulatas Florencijoje
Koordinatorė: Giedrė Bagdžiūnaitė
Trukmė: 33 min.
Premjera: 2017 m. gegužės 11 d., Florencija, Italija

Nuotr. S. Baturos

„Twister“ yra šokio teatro „Aura“ ir festivalio „Fabbrica Europa“ projektas.

Spektaklis buvo kuriamas remiantis žaidimu „Twister“, įvairiose kultūrose daugybę kartų leidusiam naujai pažvelgti į fiziškumo ir tarpasmeninės erdvės sąvokas.
Kvestionuojamos fiziškumo ir kūno, kaip sąveikaujančios teritorijos, idėjos. Choreografija veikia kaip socialines patirtis rišanti kalba, suburianti laikiną bendruomenę, kurioje kūnai tampa kiekvieno atlikėjo žmogiškų santykių, socialinės dinamikos, kultūrinių produktų ir gyvenimo potyrių tąsa.
Salvo Lombardo, dviems atlikėjų grupėms pradėjus „Twister“ partiją, įpina choreografijos, paremtos sąryšiais, mikropasakojimais, išskaitomais iš jų patirties, dalinantis asmeniniais prisiminimais – tiek judesio, tiek biografiniais, kurie vėl išgyvenami per improvizaciją ir atkartojimą.

Salvo Lombardo – italų choreografas ir režisierius, kurio kūryba apima teatrą, šokį ir vizualųjį meną. Jo darbai rodyti didžiausiuose Italijos festivaliuose ir teatruose. 2015–2016 m. dirbo „Anghiari Dance Hub“ rezidencijoje prie projekto „Casual Bystanders“. 2017 m. kūrėjas bendradarbiavo su festivaliais „Oriente Occidente“, „Fabbrica Europa“, kaip kviestinis choreografas dirbo su šokio teatre „Aura“ trupe. 2017 m. pradėjo kurti spektaklį „Present Continous“, įtraukdamas vietinę bendruomenę, kurdamas interaktyvią instaliaciją „Reappearances“ – projektą Šiuolaikinio meno muziejui MART (Roveretas, Italija).

Peržiūros nuoroda 

 

Daugiau

Laikas

(Pirmadienis) 19:00 - 20:00

Vieta

Kauno šokio teatras AURA

Organizatorius

Kauno šokio teatras AURA

Leave a Reply

Your email address will not be published.